Ta voda v bazénu je ale studená


Když si lidé berou dovolenou a chystají se k moři, jedna z prvních věcí, která je v místě bude zajímat, je teplota vody v moři. Málokdo váží tak dalekou cestu ze středu Evropy na Francouzskou riviéru nebo k Jadranu, aby se z povzdálí pouze díval na mořský příboj a maximálně si tu smočil ve vodě na pláži svá chodidla, v moři se chceme hlavně koupat, ale pokud by voda v něm měla být ledová, velice rychle si to rozmyslíme.

dívka v bazénu

Kupříkladu dovolená na Kanárských ostrovech je velmi lákavá po celý rok, protože se tu teplota ovzduší neustále pohybuje kolem 23 stupňů Celsia, ale horší je to s Atlantským oceánem – jeho teplota třeba v dubnu sotva přesáhne 18 stupňů, a ačkoli tu chodíte v tričku a krátkých kalhotách, na koupání v oceánu to rozhodně nebude. V podobném duchu se musíme zaměřit i na teplotu vody v zahradním bazénu. Jakmile si koupíte bazénový teploměr Chlorito, začnete pravidelně monitorovat teplotu vody na koupání, a jistě vás bude zajímat, jaká teplota je pro koupání v malých zahradních nádržích vhodná.

teploměr v bazénu

18 stupňů Celsia – chcete-li se otužovat anebo máte bazén pouze jako ochlazovací nádržku při saunování, pak je tato teplota pro vás ideální. Může být dokonce i nižší, záleží na vaší kondici a tužbách zajistit si otužovací proceduru přímo na vlastním pozemku.

25 – 28 stupňů Celsia – pro malé bazénky je to stále příliš studená voda, tato teplota je určena pro plavecké bazény, kde se lidé pohybují a vyvíjí sportovní činnost.

29 – 36 stupňů Celsia – chcete-li ve svém bazénu mít opravdový komfort, měli byste vodu ohřívat na tuto teplotu, například titanovým výměníkem připojeným k tepelnému čerpadlu nebo solárním střešním panelům. Koupání v teplé vodě je u relaxačních bazénů základ, jinak bude vaše koupací nádrž postrádat smysl a nikdo se v ní koupat nebude, a to tu pak můžete nasadit rovnou lekníny a zahradní jezírkové ryby.

You Might Also Like