Co do kuchyně


Základem je pořádně ostrý nůž. Mnoho žen se bojí velkých čepelí, ale paradoxně nejbezpečnější je právě velký, dobře naostřený nůž. Díky tomu totiž všechno přeříznete všechno hned napoprvé, místo abyste věci pižlali dvě minuty a riskovali, že nám čepel sjede po povrchu. Jaké typy si do začátku pořídit. Jeden velký na krájení, zoubkovaný okraj na chleba, rajčata a další věci, které se rády rozpadají, menší na loupání (ten se dá nahradit škrabkou), a pokud máte rádi steaky, zvažte i sekáček. Podle vašeho jídelníčku můžete pak do košíku přihodit i třeba nůž na kuchání ryb, speciální kráječ na sýr nebo třeba na pizzu. Ty ale do začátku potřebovat nebudete.
partneři při vaření.jpg
Hodně lidí zvažuje i kuchyňského robota. Zde byste měli zvážit poměr mezi množstvím funkcí a místem, které spotřebič zabere na kuchyňské lince. Je sice skvělé pořídit si Kenwood mixér s miliónem funkcí, ale k čemu vám bude, když děláte jenom špagety a pizzu z polotovaru. Na druhou stranu, pekaři jistě ocení něco, díky čemu nebudou muset složitě hníst a míchat pokaždé, když se rozhodnou udělat chleba nebo patrový dort. Takže než budete něco pořizovat, zamyslete se, co od toho čekáte, a podle toho vybírejte. Pokud toho nechcete moc, bude vítanou alternativou třeba tyčový mixér nebo sekáček. Ty sice nemají takový rozsah, ale zase jsou daleko skladnější.
loupání jablek.jpg
Skvělé jsou také nejrůznější krabičky a další úložné prostory. Pamatujete si z dětství ještě chlebovku? Kromě toho, že krásně vypadá, tak díky tomu udrží pečivo daleko déle čerstvé, a vytahovat cokoli z ní je daleko víc cool než lovit to z plastového sáčku. Pokud jde o kontejnery na nesnědené jídlo, hledejte takové, které jsou vzduchotěsné, díky tomu vám jídlo nebude plesnivět, a naopak zůstane v původním stavu. Pokud se vám navíc podaří sehnat pěkné, můžete je použít i na nošení oběda do práce.
 

You Might Also Like